30. huhtikuuta 2010

Täyteohjelmaa ja vappukinkkua

16. palvelusviikko käynnistyi mukavasti vapaalla maanantaipäivällä. Kesä on selvästi taas pykälää lähempänä, koska auringonpaisteessa alkaa olla välillä suorastaan lämmin. Vuorokauden valoisa aikakin tuntuu nyt noudattelevan aika tarkasti Kuljetuskomppanian herätystä (5.30) ja hiljaisuutta (22.00).

Tiistain piti mennä ammattipätevyyskoulutuksen parissa, mutta ohjelmissa oli pientä sekaannusta, eikä meillä pasikuskeilla sitten ollutkaan mitään suunniteltua ohjelmaa. Tässä firmassa ei vaan hommat tekemällä lopu, joten äkkiäkös sitä täyteohjelmaa järjestettiin. Alkuun siivosimme, pakkailimme kuivumassa olleita telttavermeitä - ja ehkä parhaana nakkina koko päivänä - levitimme pihan reunalla yksinään joköttäviä lumikasoja laajemmalle alueelle, jotta ne sulaisivat nopeammin.

Ennen lounasta ehdimme vielä harjoitella toimistokäyttäytymistä kuin P-kaudella ikään, tosin yli sadan päivän kokemuksella se sujui kyllä jo ihan luonnostaan ja jännittämättä. Iltapäivä vietettiin kadettikoulun kentällä jalkapalloa ja korista pelaillen. Ja olipahan muuten ensimmäistä kertaa tänä vuonna T-paitakeli.

Keskiviikkoaamupäivä vietettiin luokass torkkumista vastaan taistellen. Aiheina olivat naamiointi ja maastouttaminen sekä suunnistus. Iltapäivästä kiskaistiin taas smurffipuvut päälle ja lähdettiin harjoittelemaan suunnistusta käytännössä. Tällä kertaa mentiin kuitenkin enimmäkseen pelkän kompassin ja suuntien kanssa, joten tulipahan tämmöiselle satunnaiselle iltarasteilijallekin jotain uutta treeniä.

Keskiviikko taisi olla yksi kevään komeimmista päivistä, ja torstai olikin sitten vastakohtaisesti ankean harmaa sadepäivä. Onneksi kuuluin siihen poppooseen, joka ulkoalueiden siivoamisen tai Kaunialan sotavammasairaalan pihatöiden sijasta oli siististi sisällä koko päivän. Hommana oli hoitaa ammattipätevyyskoulutukseen kuuluva Työturvallisuuskortti taskuun. Lisäksi kuljetuskomppanialla alkoi viikon kestävä ja vapun kiinniolon aiheuttava virka-apuvuoro, joten ennen saaren sisäisten iltavapaiden alkamista tarkastettiin vielä virka-apuvarustus. 

Vappuaattona ei kiire pahemmin painanut. Aamupäivä kului rötväämisen lisäksi pyykinvaihdossa käymiseen ja asehuoltoon. Iltapäivällä liikuttiin ergonomiakoulutuksen nimissä Helsinki-simulaattorissa kiipeillen ja liikuntasalissa jumppaillen.

Nyt onkin sitten käynnissä hieman erilainen vapunvietto. Kun perinteisempi juhliminen ei onnistu, täytyy repiä iloa irti siitä, mistä sitä sattuu saamaan... Kuten vaikka lounaalla mukesissa tarjoilluista lämpimistä munkeista ja simasta tai kohtapuoleen kasarmilla nautittavasta suklain ja taisteluvanukkain täydennetystä iltapalasta.

Myös vappuaaton siisteystarkastus oli hauska kokemus sinänsä. Eräs tupalainen oli päässyt ajotunnillaan käymään kaupassa ja tuonut mukanaan serpentiiniä. Niinpä keskityimme tuvan ja tupalaisten koristeluun enemmän kuin siivoamiseen. Kokelaan astuttua tupaan huudettiin normaalisti huomio, ja lennätettiin vielä serpentiinit päälle. Taisipa sitä pari alikessuakin tulla tarkastukseen mukaan. Eihän se tupa ihan läpi mennyt, mutta tunnelma oli hilpeä niin tarkastuksen kuin valvotun korjaamisenkin aikanakin. Serpentiinit saivat jäädä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nice To Know -statistiikkaa

Sivulatauksia
hit counter
Uniikkeja kävijöitä
hit counter

Laskurit lyöty käyntiin 30.1.